Legio Gemina [XIII]

Ghidul Recrutului

În primul rând, felicitări!

Ce se întâmplă acum?

E important să reții că în această fază ai doar statut de Recruit (nu de Membru), deci tehnic nu poți reprezenta (încă) ghilda (pe forum, TS, etc).

Urmează următoarea etapă a procesului de recrutare, și anume perioada de evaluare. Pentru a putea interacționa mai ușor cu membrii ghildei, este necesar să descarci TeamSpeak 3 (îl poți găsi aici) și să te conectezi la adresa noastră (ts.guildwars2.ro, port 9987).
Este de menționat că serverul de TeamSpeak, la fel ca și forumul, are un set de reguli (pe care le poți citi aici) ce trebuie respectate. Atenția și dedicația ta sunt lucruri pe care le apreciem.

Dacă nu ai mai folosit TeamSpeak 3 până acum, nu e nici o problemă, consultă tab-ul "TeamSpeak3" pentru a te ajuta să îl configurezi

Să ne cunoaștem mai bine!

Perioada de evaluare e ocazie de a ne cunoaște reciproc mai bine. Apreciem deschiderea în timpul acestei perioade, timp în care ne poți adresa și tu orice întrebări legate de noi sau de comunitate. Recomandăm ca toți recruții să intre pe TS pentru a socializa, pentru a juca jocuri împreună cu alți membrii/recruți ai ghildei. Membrii noștrii joacă și alte jocuri precum Heroes of the Storm, League of Legends, Battlefield 3, etc. iar aceste interacțiuni de pe TS pot influența și decizia noastră legată de trecerea de la recruit la membru.

Perioada de probă va dura oricât timp e nevoie (de la câteva zile, la câteva săptămâni). În acest interval este în interesul tău sa interacționezi în special cu ofițerii sau veteranii ghildei, care au rolul de a te ghida, de a te ajuta să te integrezi mai bine în colectivul ghildei și totodată au un cuvânt important în privința deciderii statutului tău.

Să nu-ți fie frică să pui întrebări atunci când ești nelămurit(ă)! Suntem aici ca să ne ajutăm unii pe alții :)

Dacă nu ești familiarizat cu TS3, urmează acești pași:

  1. Descarcă programul de aici, una din versiunile Client pe 32 sau 64 de biți, în funcție de sistemul de operare.

  2. Instalează-l în locația dorită.

  3. La prima pornire a programului trebuie setat microfonul si adaugată adresa server-ului în Bookmarks.

  4. Pentru setarea microfonului: selectați din bara de sus meniul Settings -> Options -> din coloana din stânga se selectează Capture. Există trei opțiuni de folosire a microfonului: pentru cei care au zgomot ambiental (televizor, nevastă, copil, cațel, purcel etc.) recomandăm Push-to-Talk (se setează un Hotkey), cei care nu au aceste probleme pot folosi cu încredere Voice Activation Detection (trebuie setat un anume nivel la care să se activeze microfonul, urmărind bara de volum). Cea de-a treia opțiune, Continuous Transmission, nu o recomandăm nimănui.

  5. Pentru a adăuga serverul comunității în Bookmarks: selectați din bara de sus meniul Bookmarks -> Manage Bookmarks -> Add Bookmark -> Address: ts.gw2.ro -> Nickname: de preferat să coincidă cu cel de pe forum.

Cheia către promovare:

Socializează! Implică-te în activitățile de ghildă, intră pe TS :)

Spre exemplu, avem următoarele categorii:

  1. Recruții care sunt activi în ghildă, intră pe TS când sunt online și preferă să stea pe canale unde sunt deja prezenți Mentori, având chiar inițiativa de multe ori de a se alătura grupurilor și activităților desfășurate.
  2. Recruții care sunt activi în ghildă, intră pe TS când sunt online și stau chiar pe canale unde sunt deja prezenți Mentori, însă preferă să fie mai retrași/tăcuți și să urmărească ce se întâmplă sau să aștepte invitații din partea Mentorilor să participe la activități ingame alături de ei.
  3. Recruții care sunt activi în ghildă, intră pe TS când sunt online, dar stau pe canale separate, singuri sau în grupuri mici de 2-3 persoane.
  4. Recruții care sunt activi în ghildă dar nu intră și pe TS când sunt online.
  5. Recruții care nu sunt foarte activi în ghildă.

În funcție de categoria în care se încadrează fiecare va varia și durata perioadei de probă pentru fiecare Recrut în parte. Strict legat de cele 5 categorii menționate, ordinea respectivă determină doar prioritatea evaluării lor. Nu le vom cere Recruților să depună un efort mai mare decât vor în ceea ce privește implicarea în ghildă. Însă nici nu credem că existența oricăror pretenții de promovare din partea noilor veniți este justificată, atunci când nici ei nu dau de un grad mai ridicat de implicare și inițiativă.

În ceea ce privește activitatea persoanelor din Guild Council, a Ofițerilor și a Mentorilor, aceasta este și va rămâne voluntară, la fel ca implicarea tuturor celorlalți membri ai ghildei - iar necesitatea unei prioritizări a evaluărilor a apărut dintr-un simplu respect față de timpul nostru liber pe care alegem să-l dedicăm pentru Guild Wars 2, nimic mai mult.

Într-un final, TOȚI Recruții vor fi evaluați într-un fel sau altul, indiferent în care dintre cele 5 categorii se încadrează, iar rezultatul va fi cel menționat și în regulamentul ghildei: fiecare Recruit este fie promovat la statutul de Membru (cu acordul Consiliului), fie perioada sa de probă se prelungește cu 1-2 săptămâni, fie se constată că persoana respectivă nu respectă cerințele ghildei sau nu interacționează suficient cu ceilalți membri și este eliminată din ghildă.

Pentru a-ți asigura un loc în ghildă este absolut necesară parcurgerea și respectarea regulilor de utilizare ale forumului și ale TeamSpeak-ului. Chiar și după acceptare trebuie ținut minte că reprezinți ghilda, iar orice acțiune în exterior pe care o faci atât timp cât numele tău conține un [XIII] în coadă, este în numele guildei. 

Cum funcționează Guild Bank în cadrul Legio Gemina [XIII]?

Guild Stash (50 slots) constituie o locație cu acces nerestricționat pentru toți Membrii ghildei (toți cei din ghildă, cu excepția Recruților). Asta va permite transferul liber și facil de obiecte mai puțin necesare/valoroase către alți membri ai ghildei, fără a fi nevoie ca ”intermedierea” transferurilor respective să fie făcută de un Treasury Officer. Recruții pot totuși să depună items în Guild Stash, dacă doresc s-o facă și pot vorbi cu un Membru dacă doresc vreun item din Guild Stash.

Guild Treasure Trove (200 slots) constituie principala locație unde obiectele valoroase și donațiile pentru ghildă vor fi trimise/ținute. De asemenea, va rămâne în continuare responsabilitatea celor care au roluri de Council Members sau Treasury Officers să intermedieze și să distribuirea orice items/materiale din Treasure Trove la nivelul ghildei, într-un mod cât mai echitabil. Cel mai probabil vom impune limitări în ceea ce privește raritatea/valoarea obiectelor puse aici, iar orice e ”mai puțin valoros” va fi fie mutat în Guild Stash, fie vândut (la Trading Post sau Merchants), câștigul fiind depus în Treasure Trove pentru a fi utilizat la activități comune ale ghildei (de ex. achiziția de blueprints/upgrades în WvW).

Pe scurt, din Guild Stash se poate scoate absolut orice, fără limită (decât eventual limita bunului simț în a nu goli tot Guild Stash-ul și a lua items doar pentru a le da salvage sau a le vinde la merchant, când există posibilitatea ca acele items să fie mai utile pentru alți membri). În Treasure Trove pot depune items toți Membrii, însă pentru a scoate items au acces doar Ofițerii și cei din Council, spre a păstra totuși un control mai bun asupra schimburilor de item-uri valoroase la nivelul ghildei.

În bancă se pot depozita orice items care ar putea fi valoroase/utile pentru ceilalți membri. Dacă valoarea nu e totuși foarte mare, se poate folosi Guild Stash pentru free trading în cadrul ghildei. Dacă vorbim totuși de items sau materiale rare (galbene sau mai rare), ideal ar fi să se utilizeze Treasure Trove, unde Treasury Officers au acces și se pot asigura că împărțirea de items/materiale se face într-un mod echitabil în cadrul ghildei. Până la urmă ține de o minimă evaluare pe care fiecare poate s-o facă înainte de a depune ceva în Stash sau Treasure Trove: ”Ceea ce pun aici este într-adevăr util altor Membri, sau e mai ok să vând ce am la merchant sau pe Trading Post?”

De asemenea, se acceptă donații (gold/silver/copper) voluntare pentru ghildă în Treasure Trove. Acele fonduri vor fi utilizate pentru achiziții în beneficiul întregii ghilde (2-3 Commander Tomes, Guild influence, etc).