Legio Gemina [XIII]

Regulamentul ghildei

 1. Have fun while playing! Fiecare membru e liber sa joace cu cine, când și cum îi place. În cazuri excepționale, nu vom cere exclusivitate din partea membrilor în privința ghildelor din care fac parte, însă e important de menționat că fiecare membru va fi evaluat strict pe baza nivelului de implicare în ghilda noastră și în comunitatea pe care dorim s-o formăm în spatele ei.

 2. Singura eventuală excepție de la libertatea dată de abordarea ”casual” a ghildei o constituie prezența pe TS atunci când sunteți online. Suntem până la urmă o comunitate, iar interacțiunea dintre membrii ei o considerăm a fi esențială. Indiferent că sunteți în WvW, Dungeons sau pur și simplu admirați peisajul din Lion's Arch, prezența tuturor membrilor pe TS ajută la comunicarea dintre membrii ghildei. E suficient dacă intrați pe TS și nu puteți vorbi ci doar îi ascultați pe ceilalți și le răspundeți pe TS chat sau ingame. Evident, se acceptă și excepții, atunci când situația o impune (sunteți la servici, aveți musafiri, sunt alte persoane prin zonă care dorm sau care pot fi deranjate etc). Vă rugăm să vă menționați clar poziția în această direcție la întrebarea direct legată de acest aspect din Guild Application (”Poți și vrei să folosești TeamSpeak și microfon?”) în momentul în care vă manifestați dorința de a face parte din această ghildă. Nu considerăm că obligativitatea prezenței pe TS contravine cu scopul declarat al ghildei, chiar dimpotrivă, îl vedem ca pe un element esențial în atingerea acestui scop.

 3. Poziția oficială a ghildei în relația cu orice alte persoane sau ghilde este reprezentată doar de către Guild Leader, Council Members și orice alte persoane numite explicit în acel scop. Orice afirmații făcute de alți membri ai ghildei (indiferent dacă sunt făcute ingame, pe forum sau pe server-ul de TeamSpeak) nu reprezintă în vreun fel poziția ghildei. De asemenea, tuturor celorlalți membri în afară de cei enumerați anterior le sunt interzise orice acțiuni/afirmații realizate sub pretextul reprezentării intreselor ghildei, atât în joc cât și în afara lui (forum, server TeamSpeak, etc). Orice încălcare a acestei prevederi va duce cu sine eliminarea din ghildă.

 4. În ceea ce privește interacțiunea directă între membrii ghildei (TS, guild chat, forum), aceasta se va supune regulilor deja existente pentru forumul și server-ul TS al comunității. Sunt interzise atacurile la persoană, jignirea sub orice formă a celorlalți membri, folosirea de cuvinte obscene, ameninţătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior şi nu a persoanelor care le-au enunțat, iar toți membrii ghildei trebuie să dea dovadă de maturitate în exprimare și comportament (referitor nu neapărat la vârstă, ci la atitudine).

 5. Membrii ghildei trebuie să respecte principiile care stau la baza ghildei (vezi scopul ghildei), atunci când aleg să reprezinte ghilda fie în joc, fie în afara lui (blogs, forums, TS, Facebook/Twitter, etc). Orice comportament neadecvat sau care nu respectă ghilda și valorile pe care aceasta încearcă să le promoveze va fi sancționat.

 6. Orice abuz a bug-urilor din joc de către membrii ghildei nu va fi tolerat. În momentul în care găsiți un astfel de bug, recomandarea noastră e să-l raportați dezvoltatorilor pentru a fi remediat.

 7. Orice conflicte personale nu-și au locul; se acceptă doar discuții civilizate și la obiect între membrii ghildei; dacă acest lucru nu este posibil, se poate oricand solicita ca orice discutii mai "aprinse" între membri să fie mediate de către Consiliul de conducere, de către Ofițeri sau chiar de către ceilalți membri prezenți online.

 8. Toți membrii ghildei sunt rugați să aducă eventualele probleme legate de ghildă pe care ei le observă în atenția Ofițerilor sau a celor din Guild Council, în loc de a le discuta public (pe TS, guild chat, forum). Acest lucru va ajuta la remedierea acestor probleme într-un mod mult mai eficient, fără drame inutile.

 9. Tratamentul ostil sau remarcile necorespunzătoare adresate Mentorilor, Veteranilor, Ofițerilor sau celor din Council atunci când aceștia nu fac decât să se asigure că regulamentul și scopul ghildei sunt respectate vor fi sancționate corespunzător.

 10. Încălcarea principiilor de bază care constituie fundamentul acestei ghilde (descrise în scopul ghildei) aduce o evaluare a situației de către Consiliul de conducere al ghildei, care este dator să decidă validitatea reclamațiilor și să îi sancționeze pe cei ce au acționat împotriva principiilor ghildei, cu una din urmatoarele:
  • atenționare (se aplică doar pentru membrii noi care poate nu au ajuns să înțeleagă/aplice principiile ghildei);
  • perioadă de probă (în timpul căreia orice încălcare suplimentară a principiilor aduce excluderea din ghildă);
  • excludere directă (pentru încălcări foarte grave).

Dacă dorești să ni te alături, trebuie să iei la cunoștință și să fii de acord cu regulamentul ghildei și să îți creezi un cont pe forum. Odată creat, trebuie să completezi un ”Guild Application”. Te rugăm să ții cont și de regulamentul forumului în momentul redactării mesajului; de asemenea, am aprecia dacă ai răspunde la toate întrebările cât mai în detaliu și dacă ai fi sincer(ă) în răspunsurile pe care le dai, deoarece de acest Guild Application va depinde întreg procesul de recrutare (interviu, perioadă de probă etc.)


Ca urmare a depunerii acelui Guild Application, vei fi contact(ă) (via forum/TS sau in-game) de către unul dintre membrii ghildei care se ocupă de recrutare pentru o mică discuție pe TeamSpeak. Dacă totul decurge ok, vei fi invitat(ă) în ghildă, vei primi statutul de "Recruit", intrând astfel într-o perioadă de probă în urma căreia se va lua o decizie finală.